Interview Thomas Enhco (Ned / Eng)

Als het kan, ga ik op pad in opdracht van mezelf. Het idee voor een interview met de Franse pianist/violist Thomas Enhco kreeg ik toen ik hem en zijn trio zag spelen op het North Sea Jazzfestival in 2015. Wij kwamen min of meer toevallig bij zijn concert terecht, alle zalen waren vol en we wilden heel graag zitten. ‘Als het niks is, gaan we na het eerste nummer weer weg’, hadden we afgesproken. Maar al na de eerste akkoorden waren we verkocht. Het was een van de hoogtepunten van het festival. De drie jongens op het podium maakten diepe indruk. Ik was benieuwd naar het verhaal erachter en toen Enhco in november een soloconcert gaf in Leiden, vroeg ik of ik hem mocht interviewen. Een paar weken daarna sprak ik hem in België, samen met mijn dochter Johanna (zij is ook fan). Het gesprek ging alle kanten op, van de nieuwste Star Wars-film, zijn jeugd en een hardnekkige peesontsteking tot aan toekomstwensen. Dat kon ik niet allemaal kwijt in dit verhaal, het is al lang genoeg zoals het is (met dank aan mijn strenge redacteur Martin Beekman). Maar wie weet, komt het nog een keer van pas. Het lijkt me leuk om Thomas Enhco de komende jaren te blijven volgen.

kopie 5 Thomas Enhco copyright Maxime de Bollivier

vlag_engvlag_ned